Stuur ons een App'je

* Dit veld is verplicht
Corona-update n.a.v. persconferentie 21 april 2021

Net als iedereen volgen wij de Coronamaatregelen op de voet. Hoewel er voorzichtig sprake is van versoepelingen zijn de meeste maatregelen opnieuw verlengd. Vanwege deze verlenging van de maatregelen kunnen veel van onze klassikale cursussen momenteel helaas geen doorgang vinden. Het goede nieuws is: alle HOC Online Video Trainingen, cursussen voor bedrijfsveiligheid én de praktijktrainingen gaan wél door!

Online Video Trainingen en praktijktrainingen gaan door

De huidige beperkingen vanwege het Coronavirus maken dat de meeste klassikale theorie trainingen op locatie met een startdatum tot en met 11 mei 2021 zijn uitgesteld. Trainingen voor bedrijfsveiligheid en praktijktrainingen gaan wél door. Uiteraard gaan onze Online Video Trainingen Sociale Hygiëne, HACCP en Allergenen altijd door en kun je je hiervoor direct aanmelden!

SVH examens Sociale Hygiëne gaan door! 

De 18 SVH toetscentra, waar je na het volgen van een Online Video Training, het SVH examen Sociale Hygiëne aflegt, zijn en blijven geopend. Bovendien zijn vanaf 28 april, wanneer de avondklok vervalt, geselcteerde locaties ook weer 's avonds geopend voor afname van examens. Uit coulance is de wijzigingstermijn van een examen op 1 dag gezet. Dit betekent dat je tot 1 dag voor de examendatum het SVH examen kosteloos kunt wijzigen (verplaatsen naar een andere datum)! Uiteraard houden alle toetscentra zich aan de RIVM richtlijnen.

Klassikale trainingen

Hoewel er een aantal versoepelingen zijn, blijft onderwijs op afstand de norm. De huidige stand van zaken laat het niet toe om je voor die tijd alweer klassikaal te ontvangen. Alle klassikale theorie trainingen, zoals de Spoedcursus Sociale Hygiëne, Training HACCP en Training Allergenen zijn daarom omgezet naar online trainingen en alle betrokken cursisten zijn hierover geïnformeerd. 

Uitzondering voor trainingen voor bedrijfsveiligheid én voor praktijktrainingen

Onze BHV cursussen, Leermeester trainingen en training Praktisch Leidinggeven kunnen inmiddels wel weer klassikaal plaatsvinden vanwege de uitzondering die de overheid hiervoor gemaakt heeft. Het gaat dan specifiek om een uitzondering op het verbod op openstelling van publieke plaatsen (zoals zalencentra) als dat is voor de uitvoering van opleidingen die nodig zijn voor het veilig en vaardig uitoefenen van beroep of bedrijf. Dit betekent dat op dit moment alleen trainingen en cursussen die gericht zijn op bedrijfsveiligheid én trainingen met praktijkexaminering weer doorgang mogen vinden, zoals onze BHV cursussen, Leermeester trainingen en de trainingen Praktisch Leidinggeven.

We blijven de maatregelen van de overheid uiteraard nauwlettend in de gaten houden en eventuele updates worden zo spoedig mogelijk gedeeld met de betrokken cursisten, waarna deze ook op onze website gepubliceerd worden.


Naar het overzicht