Allergenen Video Training

Laat je medewerkers leren waar & wanneer het uitkomt

Cursusduur

4 - 6 uur

Curusdata

Online

Cursus reviewscore

Reviewscore

4,9 uit 5,0 (400+ reviews)

Toets

Allergenen Toets

Certificaat

Allergenen Certificaat

Slagingspercentage

95 % - 100%

Gabriëlla Café video trainer
Gabriëlla Café - Directeur HOC

"Ik houd niet van onderwijzen, wel van entert(r)ainen"

Al meer dan 25 jaar geef ik met heel veel passie en plezier trainingen aan mensen die voedsel bewerken en/of bereiden. 

Enthousiasme, lol en humor zijn wat mij betreft essentieel in een training. Leren is namelijk leuk, waardevol en het brengt je verder in je carrière maar hierbij is een toffe trainer (met af en toe wat zelfspot 😉) wat mij betreft onmisbaar.  

Ben je op zoek naar een boeiende cursus voor je medewerkers waarbij ik hen alles leer op het gebied van de 14 wettelijk verplichte Allergenen, hoe ze op een professionele manier gasten met een voedselallergie of -intolerantie kunnen informeren en waarbij ik ervoor zorg dat ze met de opgedane kennis direct in de praktijk aan de slag kunnen? Schrijf ze dan in voor mijn Allergenen video training!

Allergenen Online Video Training

Nabespreking inhouse cursus

Waardevolle kennis voor jouw bedrijf

Naast het behalen van het Allergenen Certificaat doen je medewerkers veel kennis op die waardevol is voor jouw bedrijf. Na het volgen van de Online Allergenen Video Training kennen je medewerkers de 14 wettelijke verplichte allergenen, weten ze waar ze op moeten letten bij het lezen van etiketten, zijn ze in staat om een Allergenen management systeem op te zetten of verbeteringen aan te brengen aan het bestaande systeem. Ze kennen de vragen die ze moeten stellen aan gasten met een voedselallergie of -intolerantie en op welke manier ze deze belangrijke informatie intern moeten communiceren. Daarnaast zijn zich meer bewust van het belang van goede allergenenkennis en begrijpen ze waarom deze kennis zo belangrijk is voor meer omzet voor jouw bedrijf. 
Nabespreking inhouse cursus

Weinig ruimte in je planning? Studeren in eigen tijd & tempo

Je hoeft je medewerkers niet een hele dag vrij te plannen. Medewerkers kunnen zelf bepalen waar en wanneer ze studeren én via welk device; laptop, desktop, tablet of mobiel. Medewerkers hebben twee jaar toegang tot alle video's, dus ook na afronding van de training hebben ze nog steeds toegang wanneer ze in de praktijk aan de slag gaan met Allergenen.
Nabespreking inhouse cursus

Geschikt voor ieder niveau en leeftijd

Onze jongste cursist is 16 jaar en de oudste 84 jaar.  Zonder (voor)opleiding of met een MBO/HBO opleiding. Ook zeer geschikt voor medewerkers met dyslexie, die moeite hebben met leren of die het moeilijk vinden om de hele dag stil te zitten in een klassikale cursus.  

Nabespreking inhouse cursus

Geen reistijd en reiskosten

De gehele Allergenen Video Training en ook de Allergenen Toets zijn volledig online. Je hebt dus geen reistijd en reiskosten die je hoeft te vergoeden.  
Nabespreking inhouse cursus

Contact met de video trainer

Heeft je medewerker vragen of (extra) hulp nodig? Onze video trainer neemt telefonisch of per mail contact op deze te beantwoorden! 

Ervaringen van anderen....

Online Allergenen Video Training


Onlangs een online Allergenen Video Training gevolgd met als doel om onze gasten te kunnen informeren en omdat het wettelijk verplicht is om goede allergenen informatie te kunnen verstrekken. Het wordt op een leuke, luchtige manier gedoceerd door Gabriëlla Café, waarbij af en toe een blooper niet geschuwd wordt. In een relatief korte tijd ben je bekend met de veertien verplichte allergenen en de daarbij behorende wetgeving. Omdat het laagdrempelig is, is deze training geschikt voor een ieder die in de horeca werkt. Ik kan het een ieder aanbevelen om deze training te volgen, omdat er steeds meer mensen een allergie hebben.Bart - 't Pannekoekhuis West

Cursus allergenen


Interessante cursus, erg belangrijk onderwerp wanneer je op welke manier dan ook met voedsel werkt. Ik volg graag cursussen online, altijd fijn om op eigen tempo te leren. Daarbij is de lesstof duidelijk en niet langdradig. Ook de filmpjes zijn erg leuk, Gabrielle neemt je op een leuke en enthousiaste manier mee door de lesstof waardoor de korte filmpjes lekker snel wegkijken, maar waardoor de informatie ook blijft hangen. Voor je het weet ben je er doorheen, als het goed is een certificaat rijker èn je echt bewust van het belang om altijd goede en volledige informatie te geven aan je gasten als het om allergenen gaat. Op deze manier is leren gewoon leuk!


Mar

Complete cursus


Super duidelijke, heldere en overzichtelijke video cursus. Ik had eigenlijk een klassikale cursus willen doen in eerste instantie, echter ben ik super content dat deze toch online was. Wat een top applicatie. Ik zou dit een ieder adviseren zeker omdat je het op je eigen gewenste tijd kunt doen. Al doe je het een half uurtje en een paar dagen weer hij slaat alles op en begint waar je was gebleven. Nogmaals; echt een uitmuntende online cursus. (En nee ik heb geen aandelen o.i.d. :) )


Christiaan - Hotel Mennorode

Meer reviews bekijken?

Overtuigd? Meld je medewerkers direct aan!

Investering

Allergenen Video Training

Nederlands

€ 309,-
€ 285,-
Horecacursus in het Nederlands
Inclusief lesgeld, lesmateriaal, inschrijfkosten, certificeringskosten, excl. BTW.

Meer informatie nodig?

HOC Video Academy

Na ontvangst van de aanmelding en betaling wordt het account voor toegang tot de HOC Video Academy geactiveerd en ontvangen je medewerkers op dezelfde (werk)dag een uitnodiging voor deelname aan de video training.  

De video training bestaat uit 57 lessen, verdeeld over 9 hoofdstukken. Tussentijds zijn er kennistoetsen zodat je medewerkers kunnen testen of ze de kennis al beheersen. 

Het bekijken van de totale video training duurt 4 - 6 uur en zijn te bekijken op desktop, tablet of mobiel. Je medewerkers kunnen dus leren waar en wanneer ze maar willen én de video's zijn zo vaak te bekijken als ze willen.

De kosten voor (1 jaar) toegang tot de HOC Video Academy à € 200,- zijn bij de totaalkosten inbegrepen. 

Lesmateriaal

Lesmateriaal

Het lesmateriaal, de Allergenen lesmap, wordt op dezelfde (werk)dag na ontvangst van aanmelding en betaling per post naar je medewerkers verstuurd.

Het lesmateriaal staat vol met achtergrondinformatie en kan tevens worden gebruikt als naslagwerk. 

Het kosten voor dit lesmateriaal bedragen € 50,-* en zijn bij de totaalkosten inbegrepen.

Lesmateriaal

Inhoud Video Training

De Online Video Training Allergenen bestaat uit 9 modules (totaal 57 lessen) inclusief Allergenen Toets.

  • Module 1: Introductie
  • Module 2: Waar of niet waar?
  • Module 3: Allergenenwet in jouw organisatie
  • Module 4: Voedselovergevoeligheid
  • Module 5: Wettelijk verplichte allergenen - 1 
  • Module 6: Wettelijk verplichte allergenen - 2
  • Module 7: Allergenen en de wet
  • Module 8: Allergenenmanagement
  • Module 9: Allergenentoets


De training duurt ongeveer 4 tot 6 uur, afhankelijk van het leertempo van je medewerkers. Ons advies: neem je tijd! Een videotraining kan op pauze én kan meerdere keren worden bekeken.

Begeleiding

Hebben je medewerkers tijdens het bekijken van de video's vragen, dan kunnen ze deze vragen stellen in de HOC Video Academy. Afhankelijk van de vraag wordt deze per e-mail beantwoord óf Gabriëlla neemt persoonlijk telefonisch contact met je medewerkers op! 

De intensiviteit van begeleiding ligt volledig in handen van je medewerkers. 

Ook al stellen je medewerkers 25 keer een vraag, deze service bieden wij graag (én kosteloos)!

Hoe ziet het examen eruit?

Allergenen Toets

Aan het einde van de Allergenen Video Training vinden je medewerkers de Allergenen Toets. Ook deze toets kunnen zij in hun eigen tijd maken, waar en wanneer ze maar willen. Ze hoeven hiervoor dus niet naar een fysieke (examen)locatie. 

De Allergenen Toets bestaat uit 30 meerkeuzevragen (A,B,C). Je medewerkers hebben het Allergenen Certificaat behaald wanneer ze minimaal 18 van de 30 vragen correct hebben beantwoord.

Binnen maximaal 2 (werk)dagen wordt het HACCP Certificaat per post naar je medewerkers gestuurd. 

De certificeringskosten à € 35,- zijn bij de totaalkosten inbegrepen.  

Nog meer ervaringen...

Duidelijke filmpjes


Duidelijke filmpjes waardoor je de stof goed tot je kunt nemen. Daarnaast is het ook niet langdradig dus kun je goed je aandacht er bij houden. Het voordeel is dat je dit gewoon thuis of ergens anders kunt doen wanneer je even tijd hebt en het niet op vaste tijdstippen moet volgen. En daarnaast is het ook handig dan je een boek bij de hand hebt als je even nog iets wilt nalezen of meer informatie ergens van zou willen hebben.

Judith - Joytime 

In één avond de cursus met een dikke voldoende kunnen behalen!


Ondanks mijn drukke planning kon ik met de digitale literatuur, die ik van te voren had doorgenomen gelijk het examen maken. De map (allergenen) die ik nog zou krijgen voor meer verdieping, moest nog op de deurmat vallen. De map neem ik mee voor op werk, om nieuwe/medecollega’s meer verdieping te verschaffen. Zodat zij kennis kunnen op doen over allergieën.

Mattieu

Training allergenen


De online allergenen training had een duidelijke uitleg en ook de valkuilen werden goed aangegeven
Het was fijn om dit online te doe want dan kun je het in je eigen tempo doen. Ik vond het ook fijn dat er tussendoor toetsen waren en dat je die dan na kon kijken waar je zwakke punten liggen.
De map als naslagwerk is handig voor als je iets niet zeker weet
Al met al was het een leerzame training.

Betsie - Randstad Groep Nederland

Laat je medewerkers het Allergenen Certificaat behalen!

Wanneer je vandaag je medewerker aanmeldt, ontvang je direct na aanmelding een automatische bevestiging in je e-mail. Op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.30 uur worden aanmeldingen direct verwerkt. 

Met plezier gaan we voor je aan de slag met de logistiek en organisatie zodat we jou kunnen ontzorgen!