Klassikale Cursus Allergenen

Alles over de 14 wettelijk verplichte Allergenen in 1 dag

Klassikale Allergenen Training

Cursusduur

1 dag (10.00 uur tot 16.00 uur)

Cursusdata

4 x per jaar

Cursuslocaties

21 locaties in Nederland

Examen

Allergenen Toets

Certificaat

Allergenen Certificaat

Slagingspercentage

98%

Horeca cursus doel
Joyce Café - Trainer

"Het allerlaatste wat je wilt...."

is dat je gast met een voedselovergevoeligheid ziek wordt, of in het ergste geval overlijdt, van iets wat in jouw bedrijf genuttigd is. Het aantal consumenten met een voedselallergie of voedselintolerantie groeit en de verwachting is dat dit alleen maar zal toenemen. 


Wanneer een gezelschap uiteten gaat is de persoon met een allergie of intolerantie degene die bepaalt waar ze uiteten gaan. En die gast reserveert alleen bij een horecabedrijf waar deze persoon er vertrouwen in heeft dat de medewerkers kennis hebben van Allergenen en daar serieus mee omgaan.   


Tijdens de ééndaagse Klassikale Cursus Allergenen leren we jouw medewerkers alles over de 14 wettelijk verplichte Allergenen, wat het verschil is tussen een voedselallergie en een voedselintolerantie, hoe ze allergeneninformatie kunnen verzamelen en registreren en hoe ze op een goede manier allergeneninformatie kunnen communiceren. 

Onze missie is geslaagd wanneer je medewerkers met kennis en vol vertrouwen de cursusruimte verlaten om in de praktijk aan de slag te gaan. En ook na de cursus blijven wij beschikbaar voor vragen en (kosteloos) advies. 

Allergenen Cursus klassikaal

Nabespreking inhouse cursus

Waardevolle kennis voor jouw bedrijf

Naast het behalen van het Allergenen Certificaat doen je medewerkers veel kennis op die waardevol is voor jouw bedrijf. Na het volgen van de klassikale Allergenen Cursus zijn je medewerkers in staat om een Allergenen Management Systeem op te zetten of verbeteringen aan te brengen aan het bestaande  systeem. Ze kennen de 14 wettelijk verplichte allergenen, weten het verschil tussen een voedselallergie en een voedselintolerantie en hoe ze gasten op de juiste manier kunnen informeren over allergenen. Daarnaast zijn zich meer bewust van het belang van een goed Allergenen Management Systeem en welke schade het bedrijf oploopt wanneer een gast ziek zou worden. 
Nabespreking inhouse cursus

Leren van collega's 

De klassikale cursus Allergenen kun je ook zien als het 'samenkomen met medewerkers van 'collega-bedrijven'. Tijdens de cursus worden er vaak ook veel ervaringen gedeeld. Niet alleen door de trainer, maar ook door 'collega-cursisten'. Deze ervaringen zijn zeer waardevol om (ook) van te leren. 
Nabespreking inhouse cursus

'Stok achter de deur'

De klassikale cursus Allergenen is bij uitstek geschikt voor medewerkers die het lastig vinden om zelfstandig te studeren. Bij deze Allergenen Cursus weet je medewerker 'dan heb ik de cursus' en begeleidt onze trainer je medewerkers goed voor om in te praktijk aan de slag te gaan met alle het opzetten of verbeteren van het Allergenen Management Systeem. 

Nabespreking inhouse cursus

Entert(r)ainers

Onze trainers zijn geen saaie docenten die theorie 'doceren'. Zij zijn zich heel goed bewust dat horecamedewerkers bij uitstek 'doeners' zijn en dat je niet aan moet komen met 'droge' theoriestof. De theoretische kennis wordt aan je medewerkers overgedragen met veel leuke, grappige en inspirerende voorbeelden uit de praktijk. Deze voorbeelden zijn herkenbaar, waardoor de theoriestof veel makkelijker blijft 'hangen'.
Nabespreking inhouse cursus

Onbezorgd opleiden

Wanneer je je medewerkers deel wilt laten nemen aan een klassikale Allergenen Cursus, hoef je ze alleen maar aan te melden. Daarna verzorgen wij de rest! Wij nodigen je medewerkers uit per mail en per post voor de cursusdag en versturen het lesmateriaal per post. Ook zorgen wij ervoor dat ze het Allergenen Certificaat ontvangen. 

Ervaringen van anderen....

Vakkundige docenten


Vakkundige docenten, veel relevante informatie. Oplettendheid gewenst, er wordt namelijk veel meer besproken dan de desbetreffende cursusonderdelen. Echt een aanrader.

Gerard - Randstadgroep

Nuttig en aangenaam


Het komt steeds vaker voor dat mensen speciale behoeften hebben wat het eten betreft en dat proberen we altijd zo goed mogelijk te organiseren. Deze vlotte cursus heeft mij veel extra kennis gegeven die ik als het nodig is goed in de praktijk kan gebruiken. Altijd prettig als dit ook nog een beetje gezellig is dat maakt het leren een stuk aangenamer.

Anita - Venema van Lentemaheerd

Heldere training ahv praktijksituaties


Tevoren en syllabus ontvangen waarin de stof sec stond weergegeven. De trainer maakte er tijdens de training een interactief verhaal van en legde uit aan de hand van concrete voorbeelden. Bij thuiskomst kon ik met het geleerde direct aan de slag.

Anoniem - Hockeyclub Naarden

Meer reviews bekijken?

Overtuigd? Meld je medewerkers direct aan!

Investering

Klassikale Cursus Allergenen

Nederlands

€ 549,50,-
€ 375,-
Horecacursus in het Nederlands
Inclusief lesgeld, lesmateriaal, arrangementskosten, certificeringskosten., excl. BTW.

Meer informatie nodig?

Lesmateriaal

Voorbereiding

Na ontvangst van de aanmelding worden je medewerkers op dezelfde (werk)dag uitgenodigd voor deelname aan de cursus. Per post ontvangen ze het lesmateriaal. Wij adviseren om dit voor aanvang van de cursus door te nemen. 

Daarnaast ontvangen je medewerkers een inlogcode voor onze proefexamens. Met deze proefexamenvragen kunnen ze voorafgaand aan de cursus al hun kennis testen ter voorbereiding op de afsluitende Allergenen Toets.

De kosten voor de Allergenen lesmap à € 50,-*  zijn bij de totaalkosten inbegrepen.

Hoe lang duurt de cursus

Cursusduur

Tussen 09.45 uur en 10.00 uur worden je medewerkers verwacht op de cursuslocatie zodat de cursus daadwerkelijk om 10.00 uur van start kan gaan. 

De klassikale cursus Allergenen bestaat uit 1 dag van 10.00 uur tot 15.00 uur met aansluitend de Allergenen Toets van 15.00 uur tot (uiterlijk) 16.00 uur.

Het lesgeld à € 230,- is bij de totaalkosten inbegrepen. 

Lesmateriaal

Cursusinhoud

Tijdens de cursus worden alle belangrijke zaken over Allergenen behandeld.
Cursusonderwerpen die (o.a.) aan bod komen:

  • Voedselovergevoeligheid
  • 14 wettelijk verplichte allergenen
  • In welke producten zitten allergenen?
  • Allergenenwetgeving
  • Samenstellen van allergenenlijst
  • Ingrediënten, receptuur en etikettering
  • Communiceren van allergeneninformatie
  • Allergenenmanagement systeem opzetten en onderhouden
  • NVWA controle

Allergenen Toets

De Allergenen Toets vindt aansluitend op de cursusdag plaats van 15.00 uur tot 15.30 uur. De toets is schriftelijk en bestaat uit 30 meerkeuzevragen (A,B,C). Je medewerkers hebben het Allergenen Certificaat behaald wanneer ze minimaal 18 van de 30 vragen correct hebben beantwoord. De toets wordt door de trainer op locatie nagekeken en bij een voldoende resultaat ontvangen je medewerkers het Allergenen Certificaat direct.

De certificeringskosten à € 35,- zijn bij de totaalkosten inbegrepen.

Op welke locatie horecacursus

Cursuslocaties

De klassikale cursus Allergenen wordt georganiseerd op 21 locaties in Nederland. Alle cursuslocaties zijn hotels of congrescentra waar je medewerkers goed verzorgd worden met koffie, thee, frisdranken en een uitgebreid lunchbuffet.

Deze arrangementskosten à € 60,- zijn bij de totaalkosten inbegrepen.  

Nog meer ervaringen...

Allergieën lijken te verdwijnen door de Allergenen training!


Afgelopen week heb ik de allergenen training gevolgd bij een bevlogen trainer van HOC. Door haar enorme passie en enthousiasme blijf je werkelijk de hele dag geboeid, oplettend en interactief bezig met dit onderwerp. Daar waar bij aanvang voor velen nog echt niet duidelijk is waar het die dag over zal gaan is na afloop voor elke cursist duidelijk en bevatbaar dat het allemaal zo erg en eng niet is maar een levendige materie waarmee enorm *gespeeld* kan worden om zodoende de klant (waar we het uiteindelijk voor doen!) duidelijkheid te bieden is en nog meer.....verantwoorde gerechten aan te bieden , zodat eenieder op een veilige manier kan genieten van die hap buiten de deur! 

Aan te bevelen training voor eenieder die staat voor gastvrijheid!

Linda - Maastrichtse Hockeyclub

Super trainingsdag 


Een leuke trainingsdag en er werd goed uitgelegd hoe we met de allergenen wet om moesten gaan. Het was een zeer leerzame dag en de vragen die er gesteld werden goed terug beantwoord. En het leerzaamste van de dag was dat we met 2-tallen producten kregen waar we zelf op moesten zoeken welke allergenen er in zaten was echt leerzaam. 

Wil je je ook aanmelden voor de allergenen training meld je dan aan bij HOC!

Michael - V.V. Devo

Fijne Training die zorgt voor extra bewustwording


Waarom ik deze training zo hoog beoordeel? Vanwege het simpele feit dat je weer even bewust wordt waar je jezelf kan verbeteren. De training over de allergenen wetgeving werd met enthousiasme gegeven. Je wordt bewust gemaakt over de gevolgen die allergieën bij mensen kunnen hebben en hoe je daar goed mee kunt omgaan. Enerzijds vanuit de verplichte cq wetgevende kant, maar ook het oogpunt vanuit de gastvrije kant wordt meegenomen in deze training.


Sjors -Restaurant Rozemarijn

Laat je medewerkers het Allergenen Certificaat behalen!

Wanneer je vandaag je medewerkers aanmeldt, ontvang je direct na aanmelding een automatische bevestiging in je e-mail. Op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.30 uur worden aanmeldingen direct verwerkt. 

Met plezier gaan we voor je aan de slag met de logistiek en organisatie zodat we jou kunnen ontzorgen!