Klassikale Cursus BHV Basis

Leid je medewerkers op tot BHV'er in slechts 2 dagen!

Bedrijfshulpverlening Basiscursus

Cursusduur

2 dagen (08.30 uur tot 16.00 uur)

Data

2 x per maand

Locaties

51 locaties in Nederland

Examen

BHV Examen

Diploma

BHV Certificaat

Slagingspercentage

95 % - 100 %

Voorbereid op evacuatie BHV

Is jouw organisatie voorbereid op calamiteiten? 

Een brand, een bedrijfsongeval of een gast die gewond raakt... Je moet er niet aan denken maar het kan iedere dag gebeuren in jouw organisatie. 

Ben je hierop voorbereid? Heb je een bedrijfsnoodplan (calamiteitenplan) en voldoende bedrijfshulpverleners (BHV'ers) die goed opgeleid en getraind zijn? 

Tijdens de tweedaagse Klassikale Cursus BHV Basiscursus leren we je medewerkers hoe zij in geval van nood de eerste hulp kunnen verlenen, een beginnende brand kunnen bestrijden en collega's en gasten kunnen evacueren, zodat de schade zoveel mogelijk beperkt kan worden.  

BHV Basiscursus Klassikaal

Nabespreking inhouse cursus

Voldoe snel (weer) aan de eisen uit de Arbowet

Volgens artikel 15 van de Arbowet is elke werkgever of organisatie in Nederland verplicht om één of meerdere bedrijfshulpverleners (BHV'ers) in dienst te hebben. Tijdens openingstijden dient er altijd minimaal 1 BHV'er aanwezig te zijn. Rekening houdend met ruime openingstijden, verlof, vakantie of afwezigheid zul je meerdere medewerkers op moeten leiden tot BHV'er. Met deze Klassikale BHV Basiscursus voldoe je snel (weer) aan de eisen uit de Arbowet. 
Nabespreking inhouse cursus

'Stok achter de deur'

De klassikale cursus BHV is bij uitstek geschikt voor medewerkers die het lastig vinden om zelfstandig te studeren. Bij deze tweedaagse BHV Cursus weten je medewerkers 'op deze dagen heb ik de cursus en het examen' en begeleidt onze trainer je medewerkers goed voor op het aansluitende en officiële BHV examen om in het bezit te komen van het BHV Certificaat.
Nabespreking inhouse cursus

Entert(r)ainers

Onze trainers zijn geen saaie docenten die theorie 'doceren'. Zij zijn zich heel goed bewust dat horecamedewerkers bij uitstek 'doeners' zijn en dat je niet aan moet komen met 'droge' theoriestof. De theoretische kennis wordt aan je medewerkers overgedragen en wordt afgewisseld met veel praktijkoefeningen zodat ze ook vaardig worden om ook daadwerkelijk te kunnen handelen tijdens een calamiteit. 

Nabespreking inhouse cursus

Waardevolle kennis voor jouw bedrijf

Je medewerkers behalen niet alleen het BHV Certificaat, ze doen ook kennis op die waardevol is voor jouw bedrijf. Zo leren ze de uitgangspunten van brandbestrijding en hoe een ontruiming verloopt. Hoe ze moeten alarmeren en communiceren en welke blusmiddelen ze kunnen gebruiken in verschillende situaties. Daarnaast leren ze hoe te handelen bij bij het verlenen van eerste hulp bij shock, brandwonden, verslikking of bij een bewusteloze gast of collega. Na deze BHV cursus zullen je medewerkers kritisch(er) kijken naar de mogelijke risico's in jouw organisatie wat weer de mogelijkheid biedt om je RI&E tegen 'het licht te houden' en waar nodig te updaten. 
Nabespreking inhouse cursus

Onbezorgd opleiden

Wanneer je je medewerkers deel wilt laten nemen aan een klassikale Cursus BHV Basiscursus, hoef je ze alleen maar aan te melden. Daarna verzorgen wij de rest! Wij nodigen je medewerkers uit per mail en per post voor de cursusdagen en het examen, versturen het lesmateriaal, herinneren ze aan de cursus en voorzien ze van  exameninformatie. Ook zorgen wij ervoor dat ze aangemeld worden voor het BHV examen en ontvangen ze van ons het BHV Certificaat.

Overtuigd? Meld je medewerkers direct aan!

Investering

Klassikale Cursus BHV Basis

Nederlands

€ 499,50
€ 445,-
Horecacursus in het Nederlands
Inclusief lesgeld, lesmateriaal, arrangementskosten, BHV examengeld., excl. BTW.

Meer informatie nodig?

Hoe lang duurt de cursus

Cursusduur

De Klassikale Basiscursus BHV bestaat uit twee lesdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur. Lesdag 1 staat in het teken van Brand en Ontruiming. Lesdag 2 staat in het teken van Levensreddend handelen. Tijdens deze cursus krijgen je medewerkers les van een ervaren en vakbekwame trainer, wordt de gehele lesstof behandeld en hebben je medewerkers de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen te delen.

Het lesgeld à € 285,- is bij de totaalkosten inbegrepen. 

Lesmateriaal

Cursusinhoud

Lesdag 1 staat in het teken van Brand en Ontruiming. Deze lesdag bestaat uit (o.a) de volgende onderdelen: 

  • Uitgangspunten van brandbestrijding
  • Verloop van een ontruiming
  • Oefening met ontruimingsplattegrond
  • Communicatie / Alarmeren
  • Blusoefeningen met verschillende blusmiddelen


Lesdag 2 staat in het teken van Levensreddend handelen. Op deze dag besteden komen (o.a.) de volgende onderdelen aan bod: 

  • Basisregels verlenen van eerste hulp
  • Hoe te handelen bij bloedingen
  • Eerste hulp bij botbreuken
  • Opheffen van een verslikking
  • Reanimatie met gebruik van de AED


BHV examens

Aansluitend op iedere cursusdag vindt er een BHV examen plaats. Beide lesdagen worden afgesloten met een BHV theorie examen met 15 multiple choice vragen. De toets wordt in de les nagekeken en de antwoorden worden in de les besproken. Je medewerkers weten dus direct of ze voor de verschillende examens geslaagd zijn. 

Wanneer je medewerkers de cursus BHV Basis met goed gevolg afleggen, voldoe ze aan de drie hoofdtaken zoals benoemd in de Arbo-wet en ontvangen ze als geslaagd bedrijfshulpverlener het officieel erkende BHV Certificaat.

De kosten voor de BHV examens en het BHV Certificaat à € 40,- is bij de totaalkosten inbegrepen.

Op welke locatie horecacursus

Cursuslocaties

De klassikale cursus BHV Basis wordt georganiseerd op 51 locaties in Nederland. Alle cursuslocaties zijn hotels of congrescentra waar je medewerkers goed verzorgd worden met koffie, thee, frisdranken en een uitgebreid lunchbuffet.

Deze arrangementskosten à € 60,- zijn bij de totaalkosten inbegrepen.  

Leid je medewerkers op tot BHV'er!

Wanneer je vandaag je medewerkers aanmeldt, ontvang je direct na aanmelding een automatische bevestiging in je e-mail. Op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.30 uur worden aanmeldingen direct verwerkt. 

Met plezier gaan we voor je aan de slag met de logistiek en organisatie zodat we jou kunnen ontzorgen!