Klassikale Cursus HACCP

Alles over de Hygiënecode voor de Horeca in 1 dag

Klassikale cursus HACCP

Cursusduur

1 dag (10.00 uur tot 16.00 uur)

Cursusdata

6 x per jaar

Examen

HACCP Hygiënecode Toets

Certificaat

HACCP Certificaat

Slagingspercentage

98%

Horeca cursus doel
Joyce Café - Trainer

"Het allerlaatste wat je wilt...."

is dat je gast ziek wordt van iets wat in jouw bedrijf genuttigd is. De meeste voedselinfecties of voedselvergiftigingen ontstaan door onwetendheid, onbekwaamheid of onoplettendheid en niet door onwil van een medewerker. Daarom is het zo belangrijk dat je medewerkers de juiste kennis hebben.


Tijdens de ééndaagse Klassikale Cursus HACCP nemen we met jouw medewerkers de gehele Hygiënecode voor de Horeca door. Alle basisvoorwaarden en processtappen komen aan bod. Je medewerkers hebben de gelegenheid om vragen te stellen over specifieke zaken in jouw organisatie of voor hun functie. Onze trainer voorziet ze van professioneel advies.

Onze missie is geslaagd wanneer je medewerkers met kennis en vol vertrouwen de cursusruimte verlaten om in de praktijk aan de slag te gaan. En ook na het volgen van de HACCP cursus blijven wij beschikbaar vragen en (kosteloos) advies. 

HACCP Cursus klassikaal

Nabespreking inhouse cursus

Waardevolle kennis voor jouw bedrijf

Naast het behalen van het HACCP Certificaat doen je medewerkers veel kennis op die waardevol is voor jouw bedrijf. Na het volgen van de klassikale HACCP Cursus zijn je medewerkers in staat om een HACCP systeem op te zetten of verbeteringen aan te brengen aan het bestaande HACCP systeem. Ze kennen de basisvoorwaarden en de processtappen uit de Hygiënecode voor de Horeca en hoe ze deze moeten toepassen in jouw bedrijf. Daarnaast zijn zich meer bewust van het belang van goede voedselhygiëne en voedselveiligheid. 
Nabespreking inhouse cursus

Leren van collega's 

De klassikale cursus HACCP kun je ook zien als het 'samenkomen met medewerkers van 'collega-bedrijven'. Tijdens de cursus worden er vaak ook veel ervaringen gedeeld. Niet alleen door de trainer, maar ook door 'collega-cursisten'. Deze ervaringen zijn zeer waardevol om (ook) van te leren. 
Nabespreking inhouse cursus

'Stok achter de deur'

De klassikale cursus HACCP is bij uitstek geschikt voor medewerkers die het lastig vinden om zelfstandig te studeren. Bij deze HACCP Cursus weet je medewerker 'dan heb ik de cursus' en begeleidt onze trainer je medewerkers goed voor om in te praktijk aan de slag te gaan met alle HACCP richtlijnen, basisvoorwaarden en processtappen.

Nabespreking inhouse cursus

Entert(r)ainers

Onze trainers zijn geen saaie docenten die theorie 'doceren'. Zij zijn zich heel goed bewust dat horecamedewerkers bij uitstek 'doeners' zijn en dat je niet aan moet komen met 'droge' theoriestof. De theoretische kennis wordt aan je medewerkers overgedragen met veel leuke, grappige en inspirerende voorbeelden uit de praktijk. Deze voorbeelden zijn herkenbaar, waardoor de theoriestof veel makkelijker blijft 'hangen'.
Nabespreking inhouse cursus

Onbezorgd opleiden

Wanneer je je medewerkers deel wilt laten nemen aan een klassikale cursus HACCP, hoef je ze alleen maar aan te melden. Daarna verzorgen wij de rest! Wij nodigen je medewerkers uit per mail en per post voor de cursusdag en versturen het lesmateriaal per post. Ook zorgen wij ervoor dat ze het HACCP Certificaat ontvangen. 

Ervaringen van anderen....

Veel geleerd


Van de cursusdag heb ik echt heel veel geleerd, er waren opstekers die ik niet meer zal vergeten door de wijze waarom de docent het ons helder maakte. Enthousiaste docent met veel kennis en ervaring.

Anoniem - Sportbedrijf Rheden

Leerzame dag


Leerzame dag waarin niet alleen de theorie maar ook de praktijk aanbod kwam. Het is niet alleen de kennis maar ook de brede praktijk ervaring van de trainer die deze cursus voor mij compleet maakte. Hierdoor wordt de regelgeving een stuk gemakkelijker te begrijpen en kun je dat beter toepassen in de hedendaagse praktijk van dag tot dag. Nog bedankt!

Jarig Wijma -STERTIL B.V.

Super leuk


Super leuk hoe de trainer het kennismaken rondje samen met de inhoudelijke stof heeft gecombineerd. Het maakt zo'n training levendig en relevant voor alle deelnemers. Top!

Keren van Straten - Meeting Plaza

Meer reviews bekijken?

Overtuigd? Meld je medewerkers direct aan!

Investering

Klassikale Cursus HACCP

Nederlands

€ 549,50,-
€ 375,-
Horecacursus in het Nederlands
Inclusief lesgeld, lesmateriaal, arrangementskosten, certificeringskosten., excl. BTW.

Meer informatie nodig?

Lesmateriaal

Voorbereiding

Na ontvangst van de aanmelding worden je medewerkers op dezelfde (werk)dag uitgenodigd voor deelname aan de cursus. Per post ontvangen ze de Hygiënecode voor de Horeca. Wij adviseren om dit boek voor aanvang van de cursus door te nemen. 

Daarnaast ontvangen je medewerkers een inlogcode voor onze proefexamens. Met deze proefexamenvragen kunnen ze voorafgaand aan de cursus al hun kennis testen ter voorbereiding op de afsluitende HACCP Toets.

De kosten voor de Hygiënecode voor de Horeca à € 50,-*  zijn bij de totaalkosten inbegrepen.

* Zijn je medewerkers al in het bezit van het lesmateriaal, dan worden deze uiteraard niet in rekening gebracht. 

Hoe lang duurt de cursus

Cursusduur

Tussen 09.45 uur en 10.00 uur worden je medewerkers verwacht op de cursuslocatie zodat de cursus daadwerkelijk om 10.00 uur van start kan gaan. 

De klassikale cursus HACCP bestaat uit 1 dag van 10.00 uur tot 15.00 uur met aansluitend de HACCP Toets van 15.00 uur tot (uiterlijk) 16.00 uur.

Het lesgeld à € 230,- is bij de totaalkosten inbegrepen. 

Lesmateriaal

Cursusinhoud

Tijdens de cursus worden alle belangrijke zaken uit het Hygiënecode voor de Horeca behandeld. Cursusonderwerpen die (o.a.) aan bod komen:

  • Hygiënecode HACCP en bedrijfsbeleid
  • Persoonlijke hygiëne
  • Inkoop en opslag
  • Temperatuurbeheersing
  • Bereiding van warme en koude gerechten
  • Presenteren en serveren
  • Reinigen en desinfecteren
  • Inrichting (mobiele) bedrijfsruimten
  • Kwaliteit en voedselveiligheid
  • NVWA controle

HACCP Toets

De HACCP Toets vindt aansluitend op de cursusdag plaats van 15.00 uur tot 15.30 uur. De toets is schriftelijk en bestaat uit 30 meerkeuzevragen (A,B,C). Je medewerkers hebben het HACCP Certificaat behaald wanneer ze minimaal 18 van de 30 vragen correct hebben beantwoord. De toets wordt door de trainer op locatie nagekeken en bij een voldoende resultaat ontvangen je medewerkers het HACCP Certificaat direct.

De certificeringskosten à € 35,- zijn bij de totaalkosten inbegrepen.

Op welke locatie horecacursus

Cursuslocaties

De klassikale cursus HACCP wordt georganiseerd op 21 locaties in Nederland. Alle cursuslocaties zijn hotels of congrescentra waar je medewerkers goed verzorgd worden met koffie, thee, frisdranken en een uitgebreid lunchbuffet.

Deze arrangementskosten à € 60,- zijn bij de totaalkosten inbegrepen.  

Nog meer ervaringen...

Ontspannen en duidelijke manier


Op een ontspannen en duidelijke manier wordt er lesgegeven. Je kan vragen stellen en er is een goede uitleg van de leerstof. Dit vaak aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

C. Karels

Leuk en erg nuttig!


De HACCP cursus kan ik zeker aan iedereen aanbevelen. Duidelijk boek, goede uitleg tijdens de cursus en een enthousiaste cursusleider. Ik kom graag nog eens voor een vervolg cursus!

Anita van Schaik

Inspirerende dag


Heel erg enthousiaste trainer, leerzame inbreng van de groep! Inspirerende dag die me zeker een goede input heeft gegeven om hier actief mee aan de gang te gaan.

Margreet de Wit - Wilgje Buitensport

Laat je medewerkers het HACCP Certificaat behalen!

Wanneer je vandaag je medewerkers aanmeldt, ontvang je direct na aanmelding een automatische bevestiging in je e-mail. Op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.30 uur worden aanmeldingen direct verwerkt. 

Met plezier gaan we voor je aan de slag met de logistiek en organisatie zodat we jou kunnen ontzorgen!