Stuur ons een App'je

* Dit veld is verplicht

Allergenen Cursus

Cursusduur
1 dag (10:00 tot 16:00 uur)

Locaties
30 locaties

Data
1 x per maand

Examen
Allergenen toets 

Diploma
Allergenen Certificaat

Investering
€ 375,- (excl. 21% BTW)

Allergenen Cursus

Allergenen zijn stoffen in voedingsmiddelen die een allergische reactie kunnen veroorzaken bij gasten / cliënten / klanten met een voedselallergie. Vanuit de Europese Wetgeving is het voor ieder bedrijf dat voedsel verstrekt aan derden verplicht om informatie over 14 allergenen in voedingsmiddelen te verstrekken wanneer hierom gevraagd wordt. 

In het kort

Wanneer je voedsel bereidt voor gasten / cliënten / klanten is de kans groot dat er allergenen aanwezig zijn in dit voedsel. Bedrijven zijn wettelijk verplicht om deze allergenenadministratie beschikbaar te hebben. Daarnaast moeten medewerkers gasten kunnen informeren over allergenen in voedingsmiddelen. De Allergenen Cursus is een 1-daagse klassikale cursus waar deelnemers kennis bijgebracht wordt over allergenen en het verstrekken van allergeneninformatie. 

Studiemogelijkheden

Er zijn tweemogelijkheden om de Allergenen cursus te volgen en in het bezit te komen van het Allergenen Certificaat: 

  • Online Allergenen Video Training Alle informatie die je tijdens een klassikale cursus zou krijgen maar dan op video! Studeren in je eigen tijd, waar en wanneer je maar wilt. Ook de Allergenen toets maak je online dus je hoeft de deur niet uit! Meer informatie 
     
  • Allergenen Cursus: 1 dag klassikale cursus van 10:00 uur tot 15:00 uur met aansluitend de Allergenen toets van 15:15 uur tot 16:00 uur. De Allergenen toets wordt op locatie nagekeken door de trainer en bij een voldoende ontvang je direct het Allergenen Certificaat

Doelgroep

De Allergenen Cursus is geschikt voor iederen die in een bedrijf voedsel bereidt, bewerkt, behandelt, serveert of verkoopt. Een vooropleiding is niet vereist. 

Allergenen toets

Aansluitend op de cursus vindt van 15:15 uur tot 16:00 uur de Allergenen toets plaats. De toets bestaat uit 30 meerkeuze vragen (A,B,C). Om het Allergenen Certificaat te behalen dien je minimaal 18 van de 30 vragen correct te beantwoorden.

Inhouse Cursus Allergenen

Heb je meerdere medewerkers in het bedrijf die het Allergenen Certificaat willen behalen en beschik je over een eigen locatie om de cursus te organiseren, dan is een Inhouse Cursus Allergenen wellicht interessant. Wil je meer informatie over de mogelijkheden van een Inhouse Cursus Allergenen, vraag dan vrijblijvend een offerte aan via het Inhouse formulier.

Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.