Stuur ons een App'je

* Dit veld is verplicht

HACCP CURSUS

Cursusduur
1 dag (10:00 tot 16:00 uur)

Locaties
30 locaties

Data
1 x per maand

Examen
HACCP toets 

Diploma
HACCP Certificaat

Investering
€ 375,- (excl. 21% BTW)

HACCP 

'HACCP' staat voor Hazard Analysis Critical Control Points. Het is een risico-inventarisatie van voedingsmiddelen dat ooit bedacht is voor de Amerikaanse ruimtevaart, omdat het mislukken van een kostbare missie door voedselvergiftiging als een onacceptabel risico werd gezien. De Nederlandse wetgeving, de Warenwet, hanteert dit systeem vandaag de dag nog steeds. Ieder bedrijf dat voedsel bereidt, verwerkt en/of behandelt dient te werken volgens de Hygiënecode. De wet schrijft voor dat iedere medewerker een training of instructie moet hebben gevolgd op het gebied van voedselveiligheid. 

HACCP Cursus

Wanneer je voedsel bereidt voor gasten / cliënten / klanten brengt dit risico's met zich mee en ben je wettelijk verplicht te werken volgens de Hygiënecode. De HACCP cursus is een 1-daagse klassikale cursus waar alle regels in de Hygiënecode op een praktijkgerichte manier behandeld worden. Na het volgen van de cursus voldoe je aan de eisen die in de Warenwet worden gesteld en heb je alle kennis die je nodig hebt om voedsel veilig te bereiden. 

Studiemogelijkheden

Er zijn twee mogelijkheden om de HACCP cursus te volgen en in het bezit te komen van het HACCP Certificaat: 

  • Online HACCP Video Training Alle informatie die je tijdens een klassikale cursus zou krijgen maar dan op video! Studeren in je eigen tijd, waar en wanneer je maar wilt. Ook de HACCP toets maak je online dus je hoeft de deur niet uit! Meer informatie
     
  • HACCP Cursus: 1 dag klassikale cursus van 10:00 uur tot 15:00 uur met aansluitend de HACCP toets van 15:15 uur tot 16:00 uur. De HACCP toets wordt op locatie nagekeken door de trainer en bij een voldoende ontvang je direct het HACCP Certificaat.

Doelgroep

De HACCP Cursus is geschikt voor iedereen die in een bedrijf voedsel bereidt, bewerkt, behandelt, serveert of verkoopt. Een vooropleiding is niet vereist. 

HACCP toets

Aansluitend op de cursus vindt van 15:15 uur tot 16:00 uur de HACCP toets plaats. De toets bestaat uit 30 meerkeuze vragen (A,B,C). Om het HACCP Certificaat te behalen dien je minimaal 18 van de 30 vragen correct te beantwoorden.

Inhouse Cursus HACCP

Heb je meerdere medewerkers in het bedrijf die het HACCP Certificaat willen behalen en beschik je over een eigen locatie om de cursus te organiseren, dan is een Inhouse Cursus HACCP wellicht interessant. Wil je meer informatie over de mogelijkheden van een Inhouse Cursus HACCP, vraag dan vrijblijvend een offerte aan via het Inhouse formulier.

Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.