Klassikale Cursus Leermeester

Leid je medewerkers op tot SVH Leermeester!

Klassikale Cursus Leermeester met SVH examen Leermeester

Cursusduur

3 dagen (09.00 uur tot 17.00 uur)

Cursusdata

8 x per jaar

Cursuslocaties

Examen

SVH Examen Leermeester

Diploma

SVH Diploma Leermeester

Slagingspercentage

88 % - 96%

SVH Leermeester Trainer HOC
Dorine Houdijk - Trainer

Vakkundig zijn en vakkennis overdragen

...... zijn twee verschillende zaken. Horecaprofessionals kunnen nog zo goed zijn in hetgeen wat ze doen, dat betekent niet automatisch dat ze ook goed zijn in het overdragen van deze vakkennis. 


Tijdens de SVH Leermeester Cursus besteden we daarom veel aandacht aan juist deze 'didactische vaardigheden'. Wat is de beste manier om leerlingen nieuwe vaardigheden aan te leren? Hoe houd ik de aandacht en interesse van leerlingen vast? Hoe schrijf ik een goed opleidingsplan? En welke Leermeester eigenschappen hebben je medewerkers al en waarin kunnen ze zich nog verder ontwikkelen om een (nog) betere Leermeester te worden? 

Onze missie is geslaagd wanneer jouw medewerkers het SVH Leermeester Diploma hebben behaald en in de praktijk succesvol en vol (zelf)vertrouwen aan de slag kunnen met het begeleiden van de toekomstige generatie, zodat jij weer (nieuwe) medewerkers erbij hebt en de vakkennis behouden blijft in onze mooie branche! 

Leermeester Cursus klassikaal

Nabespreking inhouse cursus

Snel je Erkenning Leerbedrijf weer op orde

Met de klassikale Cursus SVH Leermeester behalen we de hoogste slagingspercentages van Nederland*. Het slagingspercentage ligt tussen de 88% en 96%. De kans is dus heel groot dat je medewerkers in 1 keer slagen en jouw SBB erkenning snel weer op orde is of dat je deze erkenning aan kunt vragen wanneer je deze nog niet hebt. 

Medewerkers die na het volgen van deze cursus het SVH examen niet (geheel) behalen zijn (nog) niet voldoende vaardig in de Nederlandse taal, hebben last van examenvrees of hebben zich onvoldoende voorbereid op alle examenonderdelen. 

* Onderzoek SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca)

Nabespreking inhouse cursus

Entert(r)ainers

Onze trainers zijn geen saaie docenten die theorie 'doceren'. Zij zijn zich heel goed bewust dat horecamedewerkers bij uitstek 'doeners' zijn en dat je niet aan moet komen met 'droge' theoriestof. De theoretische kennis wordt aan je medewerkers overgedragen met veel leuke, grappige en inspirerende voorbeelden uit de praktijk. Deze voorbeelden zijn herkenbaar, waardoor de theoriestof veel makkelijker blijft 'hangen'. Ook worden ze tijdens de les en tussen de lessen door aan het werk gezet met opdrachten die ze direct kunnen toepassen in de praktijk. 

Nabespreking inhouse cursus

Waardevolle kennis voor jouw bedrijf

Je medewerkers behalen niet alleen het SVH Diploma Leermeester, ze doen ook kennis op die waardevol is voor jouw bedrijf. Na het volgen van de Cursus SVH Leermeester zijn je medewerkers in staat om een goed bedrijfsprofiel op te stellen voor de werving van nieuwe leerlingen, kunnen ze een professioneel opleidingsplan schrijven die jaren bruikbaar is in de organisatie, weten ze welke Leermeester eigenschappen ze nog meer moeten ontwikkelen en kunnen ze hun coaching en begeleiding afstemmen op het niveau en de leerstijl van de leerling. 

Nabespreking inhouse cursus

Onbezorgd opleiden

Wanneer je je medewerkers deel wilt laten nemen aan een klassikale Cursus SVH Leermeester, hoef je ze alleen maar aan te melden. Daarna verzorgen wij de rest! Wij nodigen je medewerkers uit per mail en per post voor de cursusdagen en het SVH examen, herinneren ze voor aanvang van de eerste lesdag aan de cursus en voorzien ze van belangrijke exameninformatie. Daarnaast activeren wij hun account in de HOC Video Academy voor gratis toegang tot de Leermeester Video Training en krijgen ze tussen de lessen door huiswerkbegeleiding van de trainer. Ook zorgen wij ervoor dat ze aangemeld worden voor het SVH examen en versturen wij het SVH Diploma Leermeester per post.

Ervaringen van anderen....

Leerzame cursus 


De cursus leermeester was erg leerzaam. Gonny is een fijne docente. Ik heb er echt zin in om leerlingen te gaan begeleiden! Ook als je geen leerlingen gaat begeleiden, maar wel een leidinggevende functie hebt, is de cursus aan te raden.

Sybrich - Grand Café Siep

Kwalitatief en persoonlijk!


De cursus Leermeester gevolgd en erg tevreden met alles. Planning was goed opgesteld en duidelijke instructies. Leermateriaal was goed verzorgd en duidelijke theorie. De instructeur gedurende de 3 cursusdagen wist goed waar ze het over had en oog voor iedereen. Ik raad de cursus zeker aan.


M. de Haan

Zeer leuke en leerzame cursus


Zeer leuke en leerzame cursus. De trainer was echt een hele leuke en enthousiaste dame die op een zeer prettige manier ons door de materie heen hielp. Ik begon de eerste lesdag met een 'waar ben ik aan begonnen' gevoel. Maar ik fietste aan het einde van de dag naar huis met een 'waarom heb ik dit niet eerder gedaan'. Kortom goede cursus, fijne cursusleidster en blij met alle proefexamens die ik heb kunnen oefenen.

Gertje - Paviljoen Maastricht

Overtuigd? Meld je medewerkers direct aan!

Investering

Leermeester klassikaal

Nederlands

€ 1199,--
€ 996,25
Horecacursus in het Nederlands
Inclusief lesgeld, lesmateriaal, online video training, examentraining, huiswerkbegeleiding, arrangementskosten (3 dagen), SVH examengeld, KHN ledenvoordeel excl. BTW.

Meer informatie nodig?

Lesmateriaal

Voorbereiding

Na ontvangst van de aanmelding worden je medewerkers op dezelfde (werk)dag uitgenodigd voor deelname aan de cursus, zowel per mail als per post.

Ongeveer 2 weken voor aanvang van de eerste lesdag ontvangen je medewerkers meer informatie per mail over de cursus. Voor iedere medewerker maken we een persoonlijk account aan in de HOC Video Academy en per mail worden zij hiervoor uitgenodigd. In de HOC Video Academy vinden je medewerkers het lesmateriaal en alle exameninformatie van SVH digitaal aan wat ze voor aanvang van de eerste lesdag al kunnen doornemen.

Op de eerste lesdag wordt het lesmateriaal, het theorieboek SVH Leermeester, door de trainer aan je medewerkers uitgereikt.

De kosten voor het SVH theorieboek Leermeester à € 40,-*  zijn bij de totaalkosten inbegrepen.

* Zijn je medewerkers al in het bezit van het lesmateriaal, dan worden deze uiteraard niet in rekening gebracht. 

Hoe lang duurt de cursus

Cursusduur

De Klassikale SVH Leermeester Cursus bestaat uit 3 lesdagen inclusief SVH examen.

De eerste lesdag vindt plaats van 09.00 uur tot 17.00 uur. De tweede lesdag vindt twee weken later plaats van 09.00 uur tot 17.00 uur. De derde lesdag vindt twee weken na de tweede lesdag plaats van 09.00 uur tot 12.00 uur met aansluitend het SVH examen Leermeester van 12.30 uur tot 17.00 uur. 

Tijdens lesdag 1 ligt de focus op het schrijven van het portfolio (examenonderdeel 1) en Coachen & Begeleiden (examenonderdeel 2). Na de eerste lesdag krijgen je medewerkers het schrijven van het portfolio als huiswerkopdracht (3 - 5 huiswerkuren). Het portfolio mag ter controle naar de trainer worden gestuurd en je medewerkers ontvangen hierop feedback. 

Tijdens lesdag 2 ligt de focus op Coachen & Begeleiden en op de theorie (examenonderdeel 3). Na de tweede lesdag hebben je medewerkers nog twee weken de tijd om zich in de praktijk voor te bereiden op het examen Coachen & Begeleiden en het theorie examen (6 - 8 huiswerkuren). Naast het SVH Leermeester theorieboek hebben ze toegang tot de HOC Video Academy. In deze video's wordt de theorie nogmaals behandeld en vinden ze 3 instructievideo's voor het examen Coachen & Begeleiden. Ook hebben ze toegang tot de online proefexamens Leermeester om zich mee voor te bereiden op het theorie examen.

Tijdens lesdag 3 worden de laatste puntjes op de 'i' gezet en hebben je medewerkers de gelegenheid om het onderdeel Coachen & Begeleiden nogmaals te oefenen onder de begeleiding van de trainer en eventuele vragen over de theorie te verduidelijken.

Het lesgeld à € 525,- is bij de totaalkosten inbegrepen. 

Lesmateriaal

Cursusinhoud

Tijdens de cursus worden alle belangrijke zaken van het Leermeesterschap behandeld. Cursusonderwerpen die (o.a.) aan bod komen:

  • Werven en selecteren van nieuwe leerlingen
  • Inwerken en begeleiden van leerlingen
  • Coachen en beoordelen van leerlingen
  • Diverse communicatietechnieken
  • Feedback geven en ontvangen
  • Blijven ontwikkelen als Leermeester

SVH examen

Het SVH examen Leermeester vindt plaats, aansluitende op de derde lesdag, van 12.30 uur tot (uiterlijk) 17.00 uur. Het SVH examen Leermeester bestaat uit 3 examenonderdelen:

  • Portfolio
  • Coachen & Begeleiden
  • Theorie

Wanneer je medewerkers voor alle onderdelen zijn geslaagd, ontvangen zij het SVH Leermeester Diploma. 

Het SVH examengeld à € 300,- is bij de totaalkosten inbegrepen.

Op welke locatie horecacursus

Cursuslocaties

De klassikale SVH Leermeester Cursus wordt georganiseerd op 21 locaties in Nederland. Alle cursuslocaties zijn hotels of congrescentra waar je medewerkers goed verzorgd worden met koffie, thee, frisdranken en een uitgebreid lunchbuffet.

Deze arrangementskosten à € 60,- per dag zijn bij de totaalkosten inbegrepen.  

Nog meer ervaringen...

Als je werkgever besluit om je te laten…


Als je werkgever besluit om je te laten opleiden tot leermeester is dit de juiste plek. De lessen zijn goed maar beginnen wel vroeg. Als je geluk hebt word je door Dorine begeleid, ze doet het erg goed

Ramon

Cursus leermeester.


Ik heb de cursus leermeester gedaan via HOC. Ik vond dat de opleiding goed werd uit gelegd, we hadden 3 cursus dagen verdeeld over een aantal week. Alles werd ook uitgelegd wat je de volgende les af moest hebben. Verder werd er veel theorie ook klassikaal doorgenomen wat ik heel prettig vond. Verder had ik een leuke enthousiast leraar die de cursus met ons aflegt en als je ergens moeite mee had nam hij echt de tijd voor je. Dit was mijn ervaring met HOC en uit mijn ervaring zal ik voor HOC opleiding gaan.

Kim

Leuke en leerzame cursus 


Leuke en leerzame cursus, de sfeer in de groep en met de docent waren gemoedelijk. En door dat er tussendoor tijd was voor een praatje voelden de dagen niet zo lang aan. Alles was goed verzorgd van lesstof en materiaal. Tot aan de cursuslocatie en lunch.

Ronnie - De Waal van Bruvee

Laat je medewerkers het SVH Diploma behalen!

Wanneer je vandaag je medewerkers aanmeldt, ontvang je direct na aanmelding een automatische bevestiging in je e-mail. Op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.30 uur worden aanmeldingen direct verwerkt. 

Met plezier gaan we voor je aan de slag met de logistiek en organisatie zodat we jou kunnen ontzorgen!