NVWA inspectie

Goed voorbereid op een NVWA inspectie

Of je nu pas een horecabedrijf gestart bent of al jaren bezig bent, een onaangekondigde inspectie van de NVWA kan iedere dag voorkomen. Een dergelijke controle weigeren is geen optie, goed voorbereid zijn op deze controle wel!


  Ontdek hoe


Wij zijn in ons bedrijf dagelijks bezig met de HACCP en Allergenen richtlijnen, dus kom maar op met die NVWA inspectie. 100% dat wij op alles een voldoende scoren!

Weet je dat zeker? 

Ja hoor... Want.....

Cursus Voedselveiligheid

Medewerkers

De Hygiënecode is aanwezig in het bedrijf en al mijn medewerkers hebben alle kennis die ze nodig hebben op het gebied van HACCP en Allergenen en passen die ook altijd toe. Wanneer de NVWA komt, kunnen ze aan mijn medewerkers vragen wat ze willen; mijn medewerkers weten altijd het juiste antwoord!

HACCP temperaturen

Controles

Alle ontvangen goederen van de leverancier worden gecontroleerd bij binnenkomst. Ontvangen goederen en bereide producten worden op temperatuur gecontroleerd en dit wordt vastgelegd, checklisten zijn aanwezig, altijd up-to-date en correct ingevuld. Ook worden verbeterpunten uitgevoerd en vastgelegd.

Allergenen NVWA controle

Allergenenmanagement

Wanneer een gast hierom vraagt hebben we alle allergenen informatie paraat. Voor ieder gerecht is een allergenen- ingrediëntenlijst aanwezig en deze is up-to-date. Kennis over allergenen is ook bij mijn medewerkers aanwezig en ze weten hoe ze om moeten gaan met gasten met een voedselallergie of -intolerantie

Nog steeds 100% zeker dat je met vlag en wimpel zou slagen voor een NVWA inspectie? Top! 

Toch niet helemaal zeker? Lees dan verder...

Hoe ziet een NVWA inspectie eruit? 
Na een NVWA inspectie maakt de NVWA de resultaten online openbaar. Heb je op alle punten een voldoende gescoord, dan is dat natuurlijk fantastische reclame! Maar.... zijn er verbeterpunten vastgesteld, dan zijn deze dus voor iedereen zichtbaar.  


Deze inspectieresultaten maakt de NVWA openbaar

voldoet

Juiste omgang met voedsel

Wordt het voedsel gecontroleerd bij levering? Slaat het bedrijf het voedsel veilig op? Voldoet het bedrijf aan de regels van temperatuur-beheersing?

verbeterpunten vastgesteld

Hygiëne

Houdt het bedrijf alle  materialen en apparatuur goed schoon? Nemen de medewerkers de persoonlijke hygiëne in acht? Worden er voldoende maatregelen genomen om bacteriën door kruisbesmetting te voorkomen?

voldoet

Ongediertewering

Neemt het bedrijf voldoende maatregelen om ongedierte te weren? Wordt er regelmatig gecontroleerd op sporen van ongedierte? Wordt er actie ondernomen om ongedierte te bestrijden?

verbeterpunten vastgesteld

Allergenen

Wordt er in het bedrijf informatie over ingrediënten die een allergische reactie kunnen veroorzaken gegeven? Is de allergeneninformatie beschikbaar voor gasten? Hebben medewerkers voldoende kennis van allergenen?

Wil je op alle NVWA punten in één keer een voldoende scoren?

Gabriëlla Café video trainer
Gabriëlla Café. Eigenaar, oprichter en trainer HOC

"Ieder succes start met kennis"

Hoi, ik ben Gabriëlla! Eigenaar, oprichter en trainer van Horeca Opleidingscentrum (HOC). Al ruim 25 jaar verzorg ik met enthousiasme en passie trainingen, onder andere op het gebied van voedselveiligheid.

Als ondernemer weet ik als geen ander hoe belangrijk medewerkers zijn voor je bedrijf. Zeker in de horeca, waar alles draait om beleving; zijn zij een essentiële factor voor de gastvrijheidsbeleving. Naast sociale vaardigheden is het ook noodzakelijk dat ze de juiste vakkennis hebben. Een medewerker kan nog zo'n welkom gevoel geven aan de gast of een gerecht fantastisch presenteren, wanneer een gast ziek wordt door iets wat in jouw bedrijf genuttigd is komt een gast nooit meer terug. En waarschijnlijk vertelt deze gast het ook aan anderen...  

Veel fouten worden niet  uit onwil gemaakt, maar uit onwetendheid en onkunde. Dit kan worden voorkomen door medewerkers op te leiden. Voorheen deed ik dit voornamelijk via klassikale (inhouse) trainingen, inmiddels zijn deze trainingen ook als praktische video training beschikbaar. Hierdoor kunnen je medewerkers leren in hun eigen tijd, waar en wanneer ze willen en hoef jij ze niet vrij te plannen. Daarnaast hebben ze twee jaar toegang tot de video training en kunnen ze na het behalen van hun Certificaat de video's nog steeds gebruiken om verbeteringen in het bedrijf door te voeren of om kennis op te frissen. Daarnaast blijven ze de mogelijkheid behouden op mijn digitale of telefonische ondersteuning!  

Laat mij je medewerkers opleiden, zodat zij goed voorbereid zijn op een NVWA inspectie en jij je handen vrij hebt voor andere zaken. 

Inmiddels hebben we 3750+ medewerkers voorbereid op een NVWA inspectie:

Goede en efficiënte training

De HACCP training beviel mij goed omdat alle informatie op een duidelijke en overzichtelijke manier gepresenteerd werd. De voorbeelden waren duidelijk en de training was niet te lang van stof.


Reviews

Daan van DB Sound and Light

De leukste thuis studie!

Ik heb 3 cerificataten behaald met behulp van de video trainingen van Gabriëla Cafe. De video traingen zijn ideaal omdat je je eigen tempo kunt bepalen. De video's van Gabriëla zijn heel leuk gemaakt, alles wordt duidelijk verteld in de video. Gabriëla geeft ook veel voorbeelden waardoor je de stof beter onthoud. Omdat de video's leuk waren wilde ik steeds verder kijken en heb ik toch in een korte periode 3 certificaten behaald met goede resultaat! Ik raad de videotrainingen zeker aan!

Reviews
Lina

Aanrader!

De HACCP Cursus zit goed in elkaar. Duidelijk en bondig, maar ook erg inhoudelijk. Gabriëlla is een goede trainer die je aandacht bij het onderwerp houdt. Het is ook erg fijn dat er geen haast achter de online training zit en je deze in je eigen tijd kunt afronden. Een aanrader voor iedereen die een HACCP-diploma wil halen!


Reviews
Lennert van Humphreys Next Kitchen

Zo kom je glansrijk door een NVWA inspectie

1. Goedgekeurde Hygiënecode aanwezig

Zorg ervoor dat je de Hygiënecode voor de Horeca of een eigen goedgekeurd HACCP plan aanwezig hebt in het bedrijf. 

2. HACCP Kennis

Iedere medewerker heeft de benodigde HACCP en Allergenenkennis voor zijn of haar werkzaamheden. Ze werken volgens de basisvoorwaarden en processtappen uit de Hygiënecode voor de Horeca, weten op welke manier en op welk moment ze moeten controleren en rapporteren en voeren verbeteringen door wanneer deze geconstateerd zijn. 

3. Allergenenmanagement

Je hebt een allergenenmanagement systeem opgezet waarbij de allergenen per gerecht (of drank) in kaart is gebracht. Allergenendeclaratielijsten zijn beschikbaar en worden regelmatig gecontroleerd of deze nog up-to-date zijn. Je medewerkers hebben de benodigde kennis over allergenen om gasten goed te kunnen informeren en alternatieven aan te bieden aan gasten met een voedselovergevoeligheid.  

4. Schoonmaak & Kruisbesmetting

Medewerkers maken op de juiste manier, op de juiste momenten en met de juiste reinigings- en/of desinfectiemiddelen bedrijfsruimten, materialen en apparatuur schoon. Er wordt alles aan gedaan om plaagdieren te voorkomen. Ook weten ze hoe te handelen tijdens verschillende processtappen om kruisbesmetting, chemische besmetting en nabesmetting te voorkomen. 

5. Temperaturen

Zelfbereide producten worden op de juiste kritische momenten getemperatuurd en vastgelegd. Temperatuurregistraties zijn beschikbaar en worden voor de juiste termijn bewaard. Medewerkers weten wat de kritische controlemomenten zijn en kennen de juiste temperatuur per proces. Wanneer de temperatuur niet voldoet aan de procedures uit de Hygiënecode weten zij welke acties zij moeten ondernemen. 

6. Etikettering en bewaren

Medewerkers weten welke producten en bereide gerechten moeten worden geëtiketteerd en op welke manier ze deze moeten etiketteren. Daarnaast weten ze wat de bewaartermijn is per product of gerecht, controleren zij dit actief en ondernemen zij de juiste acties indien de bewaartermijn is verstreken. 

Goed voorbereid zijn op een NVWA inspectie begint met de juiste kennis! 

Video Training HACCP
Totale waarde: € 380,-
Nu slechts: € 285,-

HACCP Video Training

Beheers alle basisvoorwaarden en processtappen uit de Hygiënecode voor de Horeca. Na deze video training hebben je medewerkers de juiste kennis die ze makkelijk en praktisch kunnen toepassen in jouw bedrijf. 


Inclusief:

 • 40 lessen verdeeld over 17 modules  (€ 200,-)
 •  Officiële Hygiënecode voor de Horeca (€ 110,-)
 • Tussentijdse oefentoetsen om kennis te testen (€ 35,-)
 • HACCP Toets om in het bezit te komen van het HACCP Certificaat (€ 35,-)
 • BONUS #1: Ondersteuning en persoonlijk advies van de video trainer
 • BONUS #2: HACCP lijsten
Online Allergenen Training
Totale waarde: € 340,-
Nu slechts: € 285,-

Allergenen Video Training

Leer alles over de Allergenen wetgeving, de 14 wettelijk verplichte allergenen, op welke manier je gasten van juiste allergeneninformatie kunt voorzien en hoe je een goed Allergenenmanagement systeem opzet en onderhoudt.  


Inclusief:

 • 57 videolessen verdeeld over 9 modules  (€ 225,-)
 • Allergenenmap met lesstof en achtergrondinformatie (€ 50,-)
 • Tussentijdse oefentoetsen om kennis te testen (€ 35,-)
 • Allergenen Toets om in het bezit te komen van het  Allergenen Certificaat (€ 35,-)
 • BONUS #1: Ondersteuning en persoonlijk advies van de video trainer
 • BONUS #2: Allergenen stickers

COMBI DEAL!

Wil je je medewerkers écht alle kennis in een keer laten opdoen en hen goed voorbereiden op een NVWA inspectie? Maak dan nu gebruik van de COMBI DEAL! 

Via onderstaande button geef jij je medewerkers toegang tot de HACCP én Allergenen Video Training.
Ook levert deze COMBI DEAL jou direct 15% korting op! 

Boek nu beide video trainingen voor je medewerkers voor slechts € 484,50*


 Ik wil die COMBI DEAL!
* Exclusief 21% BTW, niet mogelijk i.c.m. andere kortingen

Deze COMBI DEAL verloopt over:

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
De online cursussen maken het voor mij mogelijk om te doen wanneer het mij uitkomt. De lessen en online video's zijn duidelijk en goed te volgen en hebben geholpen de certificaten te behalen! Ik heb SVH, HACCP en Allergenen met goed gevolg afgesloten. Daarnaast is het contact met Gabriella heel spontaan en persoonlijk. Een aanrader om bij HOC je trainingen te volgen!
Reviews
Vailiant

De online allergenen training had een duidelijke uitleg en ook de valkuilen werden goed aangegeven Het was fijn om dit online te doe want dan kun je het in je eigen tempo doen Ik voldoet ook fijn dat er tussendoor toetsen waren en dat je die dan na kon kijken waar je zwakke punten liggen De map als naslagwerk is handig voor als je iets niet zeker weet Al met al was het een leerzame training.

Reviews
Betsie van Randstad
Cursus allergenen; interessante cursus, erg belangrijk onderwerp wanneer je op welke manier dan ook met voedsel werkt. Ik volg graag cursussen online, altijd fijn om op eigen tempo te leren. Daarbij is de lesstof van HSN duidelijk en niet langdradig. Ook de filmpjes zijn erg leuk, Gabrielle neemt je op een leuke en enthousiaste manier mee door de lesstof waardoor de korte filmpjes lekker snel wegkijken, maar waardoor de informatie ook blijft hangen. Voor je het weet ben je er doorheen, als het goed is een certificaat rijker èn je echt bewust van het belang om altijd goede en volledige informatie te geven aan je gasten als het om allergenen gaat. Op deze manier is leren gewoon leuk!
Reviews
Mar