Wat kan ik verwachten van een SVH examen Sociale Hygiëne?

Het SVH examen Sociale Hygiëne duurt kun je op twee manieren behalen: 

1. SVH examen Sociale Hygiëne afleggen aansluitend op een cursus Sociale Hygiëne

Wanneer je het SVH examen Sociale Hygiëne aflegt aansluit op een (InHouse) cursus Sociale Hygiëne neem je deel aan een zogenaamd 'projectexamen Sociale Hygiëne'. Het SVH examen vindt plaats op dezelfde locatie en (vaak) in dezelfde ruimte waar je de cursus hebt gevolgd. De SVH examencommissie is 30 minuten voor de start van het examen aanwezig en bestaat altijd uit twee examinatoren. Zij controleren of de ruimte aan de exameneisen voldoet, controleren de legitimatiebewijzen van de kandidaten, delen de examens uit, bewaken het proces tijdens het examen en zorgen ervoor dat het examen ordelijk verloopt.  

Als je het examen Sociale Hygiëne aansluitend op een cursus aflegt zit je met meerdere kandidaten in een ruimte. Iedere kandidaat heeft een eigen tafel en eigen stoel met (minimaal) een meter afstand tussen de tafels. Je kunt de opstelling vergelijken met een eindexamen op een school. Na een introductie van de examinatoren start het examen. Het SVH examen Sociale Hygiëne is schriftelijk (op papier en je vult je antwoorden in met een potlood) en bestaat uit 40 meerkeuze vragen (A, B, C) en hiervoor heb je 40 minuten de tijd. Ben je eerder klaar met je examen, bijvoorbeeld na 20 minuten, dan dien je wachten totdat de 40 minuten voorbij zijn. Niemand mag de examenruimte eerder verlaten, ook niet wanneer iemand bijvoorbeeld naar het toilet moet. Ook is het niet toegestaan om tassen en mobiele telefoons mee te nemen in de ruimte. 

Voorafgaand aan het examen ontvang je van de SVH examinatoren het zogeheten 'Mee-naar-huis-te-nemen' formulier. Dit is een formulier waarop je je gegeven antwoorden nogmaals mag noteren en dit formulier neem je mee na afloop van het examen. Binnen 24 uur nadat je het examen hebt afgelegd, kun je via deze link je SVH examenresultaat bekijken en weet je of je geslaagd bent. Het officiële SVH Diploma Sociale Hygiëne ontvang je binnen 10 (werk)dagen per post. 

2. SVH examen Sociale Hygiëne afleggen via een SVH Computerexamen

Heb je zelf thuis het SVH theorieboek bestudeerd, je voorbereid via een SVH E-learning Sociale Hygiëne of de Sociale Hygiëne Video Training gevolgd, dan leg je het SVH examen niet af in een groep maar individueel middels een SVH Computerexamen Sociale Hygiëne. Er zijn twee organisaties waar je deze SVH computerexamens kunt boeken. Beiden organisaties bieden op meerdere locaties in Nederland deze examens aan, dus er is altijd wel een locatie te vinden bij jou in de buurt. Wanneer je bij HOC een online cursus volgt ontvang je een persoonlijke boekingscode om je examen in te plannen en hoef je het examen niet los te betalen. 

Je boekt het SVH examen zelf op een locatie, een datum en een tijdstip wat voor jou uitkomt. Je bent dus veel flexibeler in het plannen van je examen in vergelijking met aansluitend op een cursus. Van de andere kant bestaat ook het risico dat je het examen makkelijk uitstelt. 

Wanneer je op de computer examenlocatie gearriveerd bent wordt je legitimatiebewijs gecontroleerd door een examinator. Vervolgens word je naar een ruimte begeleid waar meerdere computers staan en word je naar je plaats gewezen. Tassen en mobiele telefoons zijn niet toegestaan in de ruimte. In deze ruimte kunnen meerdere personen aanwezig zijn die op dat moment ook een examen afleggen, maar dit hoeft geen Sociale Hygiëne examen te zijn daar op een computerlocatie veel verschillende examens worden afgenomen. 

Wanneer je op 'start' klikt, begint je examen. Net zoals bij een projectexamen Sociale Hygiëne bestaat het examen Sociale Hygiëne uit 40 meerkeuze vragen (A, B, C) waar je maximaal 40 minuten de tijd voor krijgt. Heb je alle 40 vragen beantwoordt en heb je je examen afgerond, dan verschijnt je examenresultaat direct op je computerscherm. Bij dit examen weet je dus direct of je bent geslaagd. Daarnaast mag je bij een computerexamen direct de ruimte verlaten wanneer je klaar bent en hoef je niet de volledige 40 minuten uit te zitten. Je officiële SVH Diploma Sociale Hygiëne ontvang je binnen 10 (werk)dagen per post. 

   

Reactie plaatsen